Kimiknit logo

Het is heerlijk om iemand te zien stralen in iets dat ik gemaakt heb!

Ik ben Kim, een zelfstandig HR consultant met een verborgen creatief kantje.


Eind 2020 besloot ik opnieuw de breinaalden op te pakken en te ontdekken of ik er iets mee kon doen. Mijn grootmoeder had me als kind leren breien maar het was al lang geleden dat ik het had geprobeerd. In het begin was het even wennen, maar al snel had ik de smaak opnieuw volledig te pakken.


Het begon eerst met basics voor mezelf, maar al snel kwamen er vragen uit mijn vriendenkring om iets op maat te maken.

Ondertussen is deze uit de handgelopen hobby iets waar ik enorm veel creativiteit en passie in kwijt kan. Mensen blij maken met mijn ontwerpen geeft me ontzettend veel voldoening.

   Kim

Slow fashion


Slow fashion is niet seizoens- of trendgebonden, maar bestaat uit klassieke kledingstukken die in vrijwel elke garderobe een plek verdienen.

Het draait niet om massaproductie, maar om kwaliteit die zorgvuldig gemaakt wordt. 

Faire prijzen


Handgemaakte stukken zijn duurder dan de massaproductie van winkelketens. Dat komt vooral omdat de materialen van hoge kwaliteit zijn en het hele proces fair en duurzaam verloopt.

Aangezien ik nog een fulltime job heb, kan ik mijn prijzen wat lager houden. Maar de prijs van een item wordt bepaald door de hoeveelheid wol, het soort wol, aantal uren om te breien, het in elkaar zetten van een item, de hele administratie achter een bedrijf, de verzending,... Handmade


Het duurt langer om een handgemaakt stuk te produceren. Niet enkel het breien zelf, maar ook het in elkaar zetten van elke Kimiknit neemt wel wat tijd in beslag.

Je krijgt er wel een uniek en op maat gemaakt pareltje voor in ruil waarvan je jaren zal kunnen genieten.