Kimiknit logo

KLEUREN & WOL

Kwaliteitswol


Kimiknit staat voor natuurlijke materialen en topwolletjes. Ik werk het liefst met deze 3 soorten wol.

Het kleurengamma is zeer uitgebreid en elke soort leent zich perfect voor mijn ontwerpen.

KID SILK

Een luxegaren met een exclusieve mix van 75% mohair super kid en 25% moerbeizijde. Kid Silk is vederlicht en heeft een zacht en mooi kleurenpalet, welke een geraffineerd uiterlijk geeft, alleen gebreid of in combinatie met andere garens.

Verzorging: geschikt voor handwas, plat laten drogen

AIR

Een spannend "blow yarn" (geblazen garen) gemaakt van zachte babyalpaca en warme merinowol. Dit garen heeft een unieke constructie waarbij in plaats van de vezels te spinnen, de babyalpaca en wol met lucht door een buis wordt geblazen. Hierdoor is kleding, gemaakt van dit garen, ongeveer 30-35% lichter dan kleding gemaakt van normale, gesponnen garens van dezelfde dikte. Een licht en luchtig garen dat heerlijk zacht voelt aan je huid.

Verzorging: geschikt voor handwas, plat laten drogen

ALPACA

Een luxe garen in een exclusieve combinatie van zachte, superfijne geborstelde alpaca en subtiel glanzende zijde! Deze wol is super zacht en heeft een stijlvol kleurenpalet van beige- en grijstinten tot heerlijke rood- en paarstinten. Dit zeer lichte garen heeft verrassend warme eigenschappen en dat maakt het geschikt voor zowel kleine als grote projecten.

Verzorging: geschikt voor handwas, plat laten drogen